Sfaturi medicale
Spitalul Privat de Obstetrica si Ginecologie Euromaterna din Constanta va ofera o serie de sfaturi medicale folositoare, atat pentru sanatatea dumneavoastra, cat si pentru cea a bebelusului. Indrumarile medicilor nostri specialisti privind conduita in timpul sarcinii sau ingrijirea nou-nascutului, dupa externarea din maternitate, sunt informatii utile care va pot fi de folos in situatii dintre cele mai delicate.
Citeste sfaturile oferite de specialistii Euromaterna in aceasta sectiune si cu siguranta vei intelege mai bine fazele medicale si problemele specifice, din viata ta si a micutului tau!

Fertilizare in Vitro

Neonatologie

Obstetrica


Răul de mașină – coșmarul călătoriilor
04.11.2020
Ce este răul de maşină la copii şi cum îl putem preveni? Răul de maşină este un tip de rău de mişcare. Răul de mişcare apare atunci când creierul primeşte informații contradictorii de la urechea internă...


Alaptarea - Recomandari pentru acasa
05.04.2016
Alaptati precoce si des, la primele semne de foame: miscari de supt ale mainii, suspin, agitatie, nu se asteapta sa planga (semn tardiv de foame), 8-12 alaptari /zi, la cerere, nu dupa schema...


Importanta vaccinurilor in primul an de viata al nou-nascutului
05.06.2014
Vaccinurile realizeaza o imunizare activa a organismului fata de o serie de boli produse de agenti infectiosi (virusuri sau bacterii). Utilizarea vaccinurilor de-a lungul ultimului secol a determinat eradicarea unor boli (variola,) sau restrangerea foarte importanta a altor boli (poliomielita, difteria, tetanosul, rujeola).


Alaptarea
07.04.2014
Odata cu venirea pe lume a bebelusului este important ca mamicile sa realizeze importanta alaptarii atat pentru sanatatea lui, cat si pentru a ei.


Screening Neonatal Profilactic in Maternitatea Euromaterna din Constanta
03.10.2013
In Maternitatea Euromaterna din Constanta, testarea nou-nascutilor se face in a doua sau a treia zi de viata (la 36-72 de ore dupa nastere).


Ce trebuie sa stiti atunci cand va confruntati cu problema infertilitatii?
27.06.2013
Statisticile efectuate pe populatii neomogene (incluzand persoanele cu probleme de fertilitate) au aratat ca 84 % dintre femei raman insarcinate...


Examinarea ecografica in sarcina la Maternitatea Euromaterna din Constanta
14.06.2013
Maternitatea Euromaterna din Constanta va prezinta un material in ceea ce priveste examinarea ecografica in timpul sarcinii.


Urmarirea prematurului dupa externarea din Maternitatea Euromaterna din Constanta
13.06.2013
Dupa externarea din Maternitatea Euromaterna din Constanta, prematurul necesita supraveghere medicala atenta prin controale periodice...


Surfactant
11.06.2013
In urma unor studii ample a rezultat ca aproximativ 12% din nou-nascuti se nasc inainte de 37 de saptamani si, din acestia, aproximativ 2% se nasc inainte de 32 de saptamani.


Investigatiile imagistice in Maternitatea Euromaterna din Constanta
10.06.2013
Investigatiile imagistice la nou-nascut si prematur cuprind doua capitole foarte importante in evaluarea diagnosticului clinic, si anume, ecografia...


Toxoplasma
09.06.2013
O infectie transmisa de un parazit, toxoplasmoza gondii, care se gaseste in intestinele pisicii sau ale altor tipuri de animale, dar si in pamant.


Diabetul gestational
07.06.2013
Este o boala care se traduce printr-un nivel prea ridicat de zahar in sange (glicemie). Aceasta forma de diabet apare in luna a sasea de sarcini la circa 5-6% dintre femei si dispare dupa nastere.


Citomegalovirusul
06.06.2013
Citomegalovirusul apartine aceleiasi familii de virusi din care face parte herpesul. Infestarea, manifestata prin febra prelungita este benigna pentru adulti si pentru copii sanatosi.


Ce este factorul RHESUS
05.06.2013
60% dintre femeile insarcinate care au Rhesus negativ asteapta un copil cu Rhesus pozitiv. Pentru a evita o eventuala incompatibilitate sanguina intre mama si copil, se iau anumite masuri indispensabile.


Conduita in timpul sarcinii
04.06.2013
Pregatirea pentru sarcina presupune trei tipuri de bagaje: pentru travaliu, pentru perioada de spitalizare, dar si bagajul pentru bebelus.


Schema unei diete echilibrate
03.06.2013
In timpul sarcinii trebuie sa fiti atente la alimentele pe care le consumati. Consultati lista alimentelor, atat permise, cat si interzise.


O sarcina sanatoasa
02.06.2013
In timpul sarcinii necesitatile nutritionale sunt usor crescute, iar comportamentul corect si mai ales alimentatia sanatoasa duc la o dezvoltare normala a fatului in uter.


Schimbari in timpul sarcinii
01.06.2013
In urmatoarea perioada veti experimenta o serie de schimbari, atat fizice, cat si psihologice, schimbari considerate normale in timpul sarcinii, care se vor monifesta in corpul.


Alte investigatii necesare detectarii si estimarii riscurilor de anomalii congenitale la fat
31.05.2013
Este cea mai importanta metoda de vizualizare a fatului in interiorul cavitatii uterine.


Totul despre placenta
31.05.2013
Legatura intre mama si fat, placenta, nu exista decat in timpul sarcinii. Timp de noua luni, ea hraneste si oxigeneaza bebelusul, dar asigura si functii esentiale.


Analize medicale in timpul sarcinii la Maternitatea Euromaterna din Constanta
30.05.2013
Cadrele medicale din Maternitatea Euromaterna, din Constanta, prin dedicarea si profesionalismul lor, va sunt alaturi in ingrijirile de care...


Totul despre amniocenteaza
29.05.2013
Acest examen al lichidului amniotic serveste la depistarea unei eventuale anomalii cromozomice. Desi in majoritatea cazurilor nu prezinta niciun pericol, aceasta analiza nelinisteste inca viitoarele mamici.


Rubeola
28.05.2013
Acesta boala eruptiva, fara probleme pentru copil si pentru adult, este cauzata de un virus. Pune, insa, probleme serioase atat embrionului, cat si fatului.