Tratamente

de infertilitate

Daca epuizam metodele de organizare a vietii sexuale de cuplu sau cele de eliminare a vreunei disfunctii medicale a partenerilor din cuplu (obstructia trompelor, ovulatia, insuficienta testiculara, mobilitatea scazuta a spermatozoizilor etc.) atunci vom trece la tehnici de reproducere asistata – un set de proceduri, de metode de tratament, care au drept scop producerea sarcinii prin metode medicale.
La Euromaterna, cuplurile sunt tratate de medici si embriologi specializati in infertilitate si in aplicarea cu succes a tehnicilor RUA:
Stimulare ovariană și monitorizare
Numarul ovocitelor mature, pregatite pentru fertilizare, influenteaza sansa de reusita a unei sarcini. Efectuarea unui tratament medicamentos individualizat si adaptat in functie de rezultatele clinice si de laborator ale cuplului va ajuta la stimularea ovariana, pentru obtinerea unui numar optim de ovocite. Pe parcursul acestei etape se efectueaza monitorizarea dezvoltarii foliculilor cu ajutorul dozarii hormonale si a ecografiilor transvaginale.
Inseminare intrauterină (IUI)

Introducerea spermatozoizilor in cavitatea uterina, cu ajutorul unui cateter special de inseminare, se efectueaza pentru a facilita fertilizarea.

Se foloseste materialul seminal proaspat/crioconservat al partenerului sau materialul seminal provenit de la un donator anonim.

Fertilizare In Vitro (FIV)
Procedura implica fertilizarea in laborator a ovocitelor cu spermatozoizii partenerului/donatorului anonim si transferarea in uter a embrionilor rezultati. Oferita ca prima optiune de tratament cand rezerva ovariana scazuta (depistata ecografic si prin analize hormonale de laborator) este cauza infertilitatii.
Injecție intracitoplasmatică (ICSI)

ICSI este cel mai nou si performant procedeu, luat in considerare in prezenta anomaliilor severe ale spermei, in cazuri in care nu s-a obtinut fertilizare anterior sau rata de fertilizare a fost mica.

Crioconservare (embrioni, gameți)

Crioconservarea embrionilor reduce riscurile, durata si costurile urmatoarelor cicluri de reproducere asistata. Dat fiind faptul ca in cadrul tratamentelor FIV si ICSI apar de obicei embrioni in exces, crioconservarea embrionilor a devenit o procedura de rutina, disponibila ca parte integranta a serviciilor de tratament a infertilitatii.

Crioconservarea ofera cuplului posibilitatea folosirii acestor embrioni in viitor si poate evita totodata riscul de hiperstimulare ovariana.

Crioconservarea celulelor reproducatoare masculine si stocarea acestora ofera posibilitatea efectuarii tratamentelor de infertilitate cand partenerul de sex masculin nu se poate prezenta la clinica la momentul efectuarii lor, cand urmeaza efectuarea de proceduri invazive (chimioterapie, radioterapie) care afecteaza spermatogeneza etc.

Donarea de gameți masculini (donatori anonimi)

Utilizarea celulelor reproducatoare masculine de la donatori anonimi in cadrul procedurilor de reproducere umana asistata ofera solutii cuplurilor diagnosticate cu infertilitate de factor masculin sever (absenta spermatozoizilor mobili din materialul seminal al barbatului) sau femeilor singure care isi doresc copii.