ARTICOLE SI PUBLICATII

Spitalul Privat de Obstetrica si Ginecologie Euromaterna din Constanta iti pune la dispozitie articole interesante pe teme medicale - obstetrica, ginecologie, infertilitate sau contraceptie. Citeste si descopera numeroase informatii utile, sfaturile medicilor nostri specialisti, publicatii de folos pentru femeile insarcinate. Noi te ajutam sa intelegi mai bine lumea medicala!

Obstetrica

Ginecologie

Infertilitate

Contraceptie

Neonatologie

Metode contraceptive dedicate femeii moderne

11.11.2014

Ce metoda contraceptiva mi se potriveste? Exista metode contraceptive moderne care pot raspunde nevoilor pe care le aveti intr-o viata dinamica si provocatoare atat pe planprofesional cat si pe plan personal.

detalii

Sterilet Jaydess

07.07.2014

Jaydess se introduce in cavitatea uterina si este eficace timp de pana la 3 ani.

detalii

Metode de calculare a ovulatiei

13.06.2013

Reprezinta o metoda naturala de planning familial prin cunoasterea fazelor ciclului menstrual al femeii, perioadele ei de fertilitate maxima, precum si cele in care este cel mai putin fertila.

detalii

Coitus interruptus

13.06.2013

Coitus interruptus, cunoscut si sub numele de “retragere” sau “fereala”, este o metoda de planning familial folosita indeosebi de tineri sau de cei care nu vor “sa se complice” folosind mijloace de contraceptie.

detalii

Ligatura tubara

13.06.2013

In ultima parte a secolului XX, sterilizarea feminina chirurgicala devine o metoda din ce in ce mai cunoscuta. In anul 2009, aproximativ 160 de milioane de femei s-au operat.

detalii

Prezervativele

13.06.2013

Folosind prezervativul, riscul de a ramane insarcinata scade substantial. In plus, ele va ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

detalii

Mirena

13.06.2013

In primul rand, nu trebuie confundat cu IUD (steriletul traditional) care iti poate da menstruatii mai abundente, mai lungi si uneori mai dureroase.

detalii

Injectiile contraceptive

13.06.2013

Milioane de femei din intreaga lume utilizeaza injectiile contraceptive. Majoritatea se simt bine folosind aceasta metoda contraceptiva si mare parte dintre ele nu sunt interesate de schimbarea acestora.

detalii

Contraceptivele

13.06.2013

Daca va veti hotari sa luati contraceptive orale veti face parte din categoria celor 100 de milioane de femei din intreaga lume care folosesc pilulele ca metoda contraceptiva.

detalii

Contraceptia

12.06.2013

In zilele noastre exista atatea metode de contraceptie disponible incat ar trebui sa va fie usor sa o alegeti pe ce mai potrivita.

detalii

Steriletul

12.06.2013

Dispozitivele intrauterine (IUD) raman cea mai populara metoda de contraceptie in special in randul femeilor care au cel putin o nastere.

detalii

Plasturii contraceptivi

12.06.2013

Patch-urile contraceptive sunt niste plasturi mici (dimensiuni de 5X5cm) care se lipesc pe piele si elibereaza doua tipuri de hormoni, prevenind aparitia unei sarcini nedorite.

detalii