Va invitam alaturi de noi
Abonati-va la newsletter

Cursuri gravide - online

Cursuri pentru viitoarele mamici

Spitalul Privat de Obstetrica-Ginecologie Euromaterna din Constanta ofera cursuri pentru viitoarele mamici.

Participantele la curs pot afla toate detaliile ce tin de alaptare, evolutia sarcinii si pregatirea pentru nasterea naturala sau nasterea prin cezariana, precum si lauzia imediata.

Informatii esentiale pentru femeile insarcinate

In ceea ce priveste alaptarea, pacientele vor afla toate informatiile necesare despre: avantajele alaptarii pentru mama si copil, stabilirea legaturii afective intre cei doi, riscuri in ceea ce priveste alimentarea celui mic cu substituenti ai laptelui matern.

Totodata, vor cunoaste mai bine compozitia laptelui de mama, depozitarea acestuia, succesul alaptarii, diferite pozitii la san, semnele unui supt corect sau chiar complicatii sau indicente ale unei alaptari incorecte.

Printre toate aceste informatii ale acestui curs, li se va prezenta toaleta sanului, alimentatia mamei, dar si contraindicatiile alaptarii.

-

Evolutia sarcinii si pregatirea pentru aceasta sunt de asemenea importante, fapt pentru care viitoarele mamici vor fi informate despre modificarile fizice si psihologice, analizele medicale pentru gravide (investigatii pe perioada sarcinii, semnificatia analizelor de laborator, diagnosticul prenatal: ecografia de sarcina, dublu test, triplu test, amniocenteza si ecografia pentru depistare de malformatii fetale), alimentatia (cresterea in greutate, alimentatia gravidei) si igiena.

Prin participarea la aceste cursuri, viitoarele mamici vor afla totul despre nasterea naturala (travaliul, asteptari din timpul si dupa sarcina), nasterea prin cezariana (planificata sau neplanificata), conduita in travaliu (a gravidei, medicului si a moasei), tipuri de anestezie folosite la nastere sau evaluarea bebelusului.

Vor afla toate detaliile despre perioada de post partum (primele zile dupa nastere).

 

Programul cursurilor

CURS ZIUA ORA LECTOR
Evolutia sarcinii si pregatirea pentru nastere Miercuri - saptamana impara 09:00 - 11:00 Ruxandra Ghibu (psiholog)
Nasterea si lauzia imediata Miercuri - saptamana impara 11:00 - 13:00 Ruxandra Ghibu (psiholog)
Curs de alaptare Miercuri - saptamana para 09:00 - 11:00 Ruxandra Ghibu (psiholog)
Curs de puericultura Miercuri - saptamana para 11:00 - 13:00 Ruxandra Ghibu (psiholog)


Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la nr. 0241 60.55.55 / 0241 60.55.60 sau prin e-mail receptie@euromaterna.ro.

GALERIE FOTO