PREMATURI

Pe baza legislatiei in vigoare, in urma evaluarii de catre consiliul national de experti s-a decis incadrarea Euromaterna ca MATERNITATE DE NIVEL III.

Aceasta clasificare demonstreaza indeplinirea criteriilor de organizare structural si a standardelorprivind asistenta medicala pentru toata patologia ginecologica, toata patologia obstetricala si ingrijirea nou-nascutilor, inclusiv a PREMATURILOR sub 1500 g si 32 de sapatamani de sarcina.

Euromaterna obtine, astfel, recunoasterea efortului depus pentru a efectua un act medical de calitate si implicit, nasterea in siguranta.

Pentru orice serviciu de neonatologie al unei maternitati, nasterea prematura este o provocare. Copiii nascuti inainte de vreme in Spitalul Privat de Obstetrica si Ginecologie Euromaterna din Constanta nu sunt transferati in alte unitati medicale din motive de prematuritate.

O data cu aparatura performanta necesara unor astfel de nasteri si monitorizarii ulterioare a nou-nascutilor veniti pe lume inainte de termen, sansele de supravietuire cresc considerabil. Inca din primele ore de viata, nou-nascutul se confrunta cu o serie de riscuri si probleme respiratorii, cardiovasculare, gasterointestinale si neurologice. Pentru reducerea tuturor acestor riscuri, departamentul de neonatologie functioneaza permanent sub stricta indrumare a medicilor neonatologi ai spitalului, iar investitiile in aceasta sectie ofera un plus de siguranta vietii micutilor.

Spitalul dispune de 3 linii de garda: obstetrica-ginecologie, ATI Adulti si neonatologie care contribuie la asigurarea permanenta a serviciului si la capacitatea de a rezolva intreaga gama de patologie specifica, prin:

asistenta medicala - tratament si ingrijire a prematurilor de toate gradele , si a celor proaspat nascuti si echilibrati de peste 600 de grame;

asigurarea conditiilor pentru compensarea imaturitatii functionale a prematurilor (labilitate termica, deficiente respiratorii, icter) si tratarea eventualelor afectiuni aparute postnatal;

tehnici speciale de alimentatie (gavaj, alimentatie parenterala);

profilaxia malnutritiei, anemiei , rahitismului prin aport nutritiv si tratament adecvat;

urmarirea si completarea calendarului vaccinarilor;

monitorizarea din punct de vedere oftalmologic in vederea depistarii si tratarii retinopatiei prematurului.

Inca de la infiintarea spitalului din 2009, au fost ingrijiti prematuri cu o greutate sub 1500 de grame (varsta gestationala 27 saptamani - 32 saptamani). Dovada ca in Spitalul Euromaterna corelarea performantei aparaturii medicale cu devotamentul si profesionalismul cadrelor medicale este una optima, concretizata prin faptul ca micutii nascuti sub 1500 de grame ce manifestau cel mai inalt grad de prematuritate au supravietuit. In unele dintre aceste cazuri a fost necesara administrarea de surfactant, substanta menita in principal sa combata probleme de insuficienta respiratorie ale micutilor sositi pe lume mai devreme. Surfactantul administrat, profesionalismului echipei medicale si monitorizarea stricta a cazurilor respective, au salvat viata micutilor si au redat speranta in sufletul parintilor ce nu se asteptau sa-i intalneasca asa de devreme.

O nastere cu un asemenea grad de prematuritate inseamna o interventie contracronometru pentru echipa medicala Euromaterna, formata din medici neonatologi, obstetricieni, anestezisti si asistente medicale de neonatologie.

Euromaterna da siguranta vietii si pentru cei mai mici dintre pacientii sai!

PREMATURI
GALERIE VIDEO